Letní výprodej šperků je tady! 🌺

Nastřelené náušnice jsou populární volbou nejen u malých dětí, ale i u dospělých. Je ovšem nutné dodržet potřebnou dobu pro jejich nošení před výměnou za stálý typ náušnic. V následujícím článku se dozvíte, jak dlouho je nutné nosit nastřelené náušnice před výměnou za stříbrné, zlaté nebo z chirurgické oceli, jaké faktory to ovlivňují a jak poznat správnou dobu.

Moderní a bezbolestný způsob zavedení náušnic

Nastřelené náušnice mají tu výhodu, že se jedná o naprosto bezbolestný, a především rychlý způsob zavedení náušnic do ušního lalůčku. Pro nastřelování se dá použít pouze speciální typ náušnic, které jsou vhodné do nastřelovací pistole. Není tedy možné nastřelovat jakékoliv náušnice, které si člověk do salonu přinese. Náušnice k nastřelování mají puzetku, které jsou k dostání ve dvou velikostech – mini a standard. Většina salonů také nabízí varianty ve žlutém a bílém kovu, s kamínkem nebo bez kamínku v různých barevných provedeních.

Náušnice

Důležitá opatření po nastřelení náušnic

Po nastřelení náušnic se v ušním lalůčku objeví dírka, což je v podstatě drobná ranka. Během období následujících několika týdnů je proto důležité dodržovat tato opatření:

  1. Na náušnice a okolí uší by se mělo sahat jen čistýma rukama, aby se zabránilo vzniku infekce.
  2. Uši je vhodné dodržovat čisté a alespoň 2x umýt antibakteriálním mýdlem bez obsahu alkoholu a opláchnout čistou vodou.
  3. Uši je možné dezinfikovat pomocí vhodného dezinfekčního přípravku.
  4. Sušení uší je doporučováno pomocí papírového ubrousku.
  5. Během dne by se oblast uší měla udržovat v suchu a nezakrytá.
  6. Dočasné nastřelené náušnice by se neměly dříve, než je doporučeno, sundávat a znovu používat.
  7. Je vhodné náušnicemi občas lehce pohybovat, aby došlo k uvolnění zaschlého tkáňového moku.

Kdy vyměnit nastřelené náušnice

Ideální dobou pro výměnu nastřelených náušnic za stálé je přibližně po uplynutí 4-6 týdnů. Co se týče toho, jak poznat správnou dobu, kdy je vhodné náušnice vyměnit, pak je vhodné se řídit tím, že je nutné, aby došlo k úplnému zahojení dírek. Výměnu náušnic je vhodné provádět ideálně ve sprše s umytým obličejem i vlasy.

Pokud jde o faktory, které ovlivňují dobu nošení nastřelených náušnic, v některých případech může dojít i k dřívějšímu uvolnění a vypadnutí náušnice. V takové chvíli, pokud je ranka již zahojená, je možné náušnice vyměnit za stálé.

náušnice1

Jak vyměnit nastřelené náušnice za nové

Způsob, jak sundat nastřelené náušnice je v podstatě jen jeden, ale je rychlý, šetrný a bezbolestný. Protože nastřelovací varianta náušnic není šroubovací, je potřeba je rozepnout tahem za zapínání. Jak na to – krok za krokem:

  1. Jednou rukou držte náušnici zepředu za ozdobnou část a druhou rukou chyťte upevňovací křidélko s vroubkem, do kterého je zacvaknutá koncová část.
  2. Opatrně, ale silou zatáhněte nebo zkuste zavyklat ze strany na stranu.
  3. Zavírání by po tomto postupu mělo jít lehce sundat z puzety.

Čím nastřelené náušnice nahradit

Obzvláště u dětí nebo u osob s citlivou pokožkou je vhodná výměna za náušnice z hypoalergenního kovu (např. chirurgická ocel, žluté zlato, platina nebo kvalitní bílé zlato). Pokud se rozhodnete pro náušnice ze stříbra, volte raději ty v porhodiovaném provedení a s vysokým obsahem stříbra (ideálně 925/1000). Při nasazování by měly být náušnice čisté a měli byste mít umyté ruce. Vhodné je také před nasazením naložit náušnice alespoň na 24 hodin do 60 % lihu pro jejich dezinfikování.

Tyto stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním těchto stránek s tím souhlasíte. Další informace

NastaveníNesouhlasímSouhlasím